PrintVerstuurDeel

Learning by doing, EMS opnieuw pionier

Reeds meer dan 10 jaar organiseert EHSAL Management School (EMS) postgraduate dagprogramma’s  die pas afgestudeerde bachelors en/of masters de mogelijkheid bieden om in een extra jaar hun opgedane kennis aan te vullen met reële bedrijfskennis en -ervaring in een specifiek domein. Interactieve colleges, discussies, workshops door eminente gastdocenten uit de praktijk en groepswerken en cases voor ondernemingen vormen de peilers van onze “learning by doing”-aanpak.

Samen met gastdocent Raphael Nolens (We Walk The Talk), initiatiefnemer en promotor van Duaal Digitaal, en met de steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF) start EMS nu een duaal leertraject op binnen het postgraduaat Digitale marketing en communicatie.

Studenten van het postgraduaat Digitale marketing en communicatie kunnen vanaf komend academiejaar kiezen tussen 2 alternatieven, de beproefde aanpak waarbij praktijkkennis opgedaan wordt aan de hand van gecoachte groepsprojecten voor bedrijven of een nieuwe intensieve aanpak met werkplekleren. De studenten van beide leertrajecten volgen dezelfde lessen, maar passen de geziene theorie op verschillende wijze toe.

Bij het postgraduaat Digitale marketing en communicatie met groepsprojecten werk je als student aan groepsprojecten voor ondernemingen/organisaties, onder begeleiding van  een gastdocent. Je werkt aan een 4-tal projecten: je zoekt telkens een oplossing voor een concreet probleem, waarbij je de geziene leerstof toepast en je stelt de oplossing voor tijdens een presentatie aan een jury.

Bij het werkplekleren zorgen we, met Duaal Digitaal, voor nog meer onderdompeling in het bedrijfsleven. Je  bent als student  2 dagen per week actief in een (geselecteerde) onderneming waar je de geziene leerstof onmiddellijk kan gaan toepassen “on the job”. Je werkt samen met de andere personeelsleden op de marketingafdeling van een onderneming/organisatie, aangestuurd door een bedrijfscoach die waakt over de leerdoelen. De geziene leerstof kan je onmiddellijk ter plekke toepassen. Veel concreter als dit kan het niet worden.

Als student ontvang je geen loon, maar wel een onkostenvergoeding. Je doet vooral veel extra ervaring op en de kans dat dit uitmondt in een vaste job is reëel.

Let wel: het aantal plaatsen in het postgraduaat Digitale marketing en communicatie is beperkt:

max. 50 studenten in het postgraduaat Digitale marketing en communicatie met groepsprojecten;

-  en, wegens groot succes, van oorspronkelijk 30 naar 45 studenten voor het postgraduaat Digitale marketing en communicatie met werkplekleren. VOLZET!

In het hoger onderwijs is een duaal leertraject (met werkplekleren) nog niet zo ingeburgerd. De Europese Unie tracht dit te stimuleren met de bedoeling de onderwijswereld en arbeidsmarkt beter op elkaar te laten aansluiten. De EHSAL Management School (EMS) is trots hieraan te mogen meewerken en op deze wijze haar pioniersrol in het aanbieden van innovatieve opleidingen verder uit te bouwen.


 
Volg ons op Instagram Volg ons op Facebook Volg ons op twitter Bezoek ons op YouTube Bezoek ons bij LinkedIn
Ondermeer volgende bedrijven en organisaties schonken ons hun vertrouwen ...