PrintVerstuurDeel

Postgraduaat Management in de gezondheids- en welzijnszorg


Samen met het Vormingscentrum Guislain ontwikkelde EHSAL Management School (KU Leuven – Odisee) het Postgraduaat Management in de gezondheids- en welzijnszorg, een unieke langlopende opleiding voor wie zich verder wil bekwamen in leidinggeven aan zorgorganisaties in een continu wijzigende omgeving.

U maakt in deze opleiding kennis met managementvaardigheden op maat van de sector. Ze schetst de interne dynamiek van de gezondheids- en welzijnszorg. En ze geeft u inzicht in managementconcepten en beïnvloedingsmechanismen waarvan u de haalbaarheid en de wenselijkheid leert aftasten. Als cursist leert u de begrippen en vaardigheden toepassen op uw afdeling, organisatie en omgeving. Bekijk het volledige programma 


In deze opleiding heb ik een
praktijkgerichte kennismaking gehad met de verschillende facetten van management in de psychische en fysieke gezondheidssector. Het was veelal een kennismaking met allerlei aspecten, maar vooral ook een aanzet om verder na te denken over de verschillende thema's. Daarnaast was de opleiding praktisch combineerbaar met mijn werk, bijberoep, jong gezin en sociaal leven. Ze vraagt een zekere investering, maar deze bleek haalbaar. Wie verwacht alles tot in het detail te weten na deze opleiding, zal hier teleurgesteld worden. In de beschikbare tijd werd echter getracht het maximale eruit te halen. Het zet op weg om gerichter bij te leren waar je voor jezelf verdere nood voelt. Ik startte de opleiding omwille van mijn vraag: "zie ik mijzelf managen in de zorg?", en hier vond ik een genuanceerd antwoord en nodige inspiratie.

Lien Decorte, psychologe in een algemeen ziekenhuis en zelfstandige praktijk / deelneemster postgraduaat Management in de gezondheids- en welzijnszorg 2018

Voor wie?

De opleiding richt zich tot mensen uit de gezondheids- en welzijnszorg met interesse voor beleids- en managementvraagstukken - bijvoorbeeld omdat ze een (midden)kaderfunctie ambiëren, zich (verder) willen bekwamen in leidinggeven aan zorgorganisaties in een continu wijzigende omgeving.

De opleiding is ook nuttig voor medewerkers uit sectoren die vaak in contact komen met de zorgsector, zoals ziekenfondsen, de financiële en verzekeringswereld, overheidsdiensten, de advocatuur en het gerecht, bedrijfsrevisoren, toeleveringsbedrijven...

Deelnemers die de opleiding succesvol afronden bekomen een wettelijk erkend postgraduaatgetuigschrift van EMS.

Gepassioneerde gastdocenten

Docenten uit de praktijk brengen concrete antwoorden. Zij helpen u zicht te krijgen op uw persoonlijke stijl en geven u de kans u door oefening te verbeteren. Uw gastdocenten 

Praktische info

Kalender: Het postgraduaat Management in de gezondheids- en welzijnszorg start op dinsdag 22 januari 2019 en loopt over 30 dinsdagavonden (van 18u tot 21u30) en twee trainingsdagen leiderschapsvaardigheden (van 9u tot 17u).

Locatie: Deels te Gent: Vormingscentrum Guislain, J. Guislainstraat 43, 9000 Gent (buiten circulatieplan, ruime parking of bereikbaar met tram 1), deels te Brussel: Odisee/KU Leuven Campus Brussel, Stormstraat 2 , 1000 Brussel (op wandelafstand van het station Brussel-Centraal).

Subsidie: de opleidingen van EMS zijn erkend voor betaling met de kmo-portefeuille. Daardoor kunt u tot 40% subsidie bekomen.

Inschrijven 

 
Volg ons op Instagram Volg ons op Facebook Volg ons op twitter Bezoek ons op YouTube Bezoek ons bij LinkedIn
Ondermeer volgende bedrijven en organisaties schonken ons hun vertrouwen ...