Print VerstuurDeel

Postgraduaat Management in de Gezondheids- en Welzijnszorg

Postgraduaat Management in de Gezondheids- en Welzijnszorg

De gezondheids- en welzijnszorg wordt gekenmerkt door specifieke wetmatigheden, die een specifieke aanpak vereisen. Binnen de sector verandert er bovendien heel wat. Om dat evoluerende zorgproces binnen uw instelling mee te kunnen sturen en beïnvloeden, hebt u niet alleen een goede kennis nodig van de sector. U moet ook een helder zicht krijgen op wat er kan worden verbeterd: verschillende tactische en organisatorische managementvaardigheden kunnen u daarbij helpen.

U maakt in deze opleiding kennis met managementvaardigheden op maat van de sector. Ze schetst de interne dynamiek van de gezondheids- en welzijnszorg. En ze geeft u inzicht in managementconcepten en beïnvloedingsmechanismen waarvan u de haalbaarheid en de wenselijkheid leert aftasten. Als cursist leert u de begrippen en vaardigheden toepassen op uw afdeling, organisatie en omgeving.

Het programma wordt georganiseerd i.s.m. het Vormingscentrum Guislain en komt in aanmerking voor educatief verlof.

 

Doelgroep

De opleiding richt zich tot mensen uit de gezondheids- en welzijnszorg met interesse voor beleids- en managementvraagstukken - bij voorbeeld omdat ze een (midden)kaderfunctie ambiëren, zich (verder) willen bekwamen in leidinggeven aan zorgorganisaties in een continu wijzigende omgeving.

De opleiding is ook nuttig voor medewerkers uit sectoren die vaak in contact komen met de zorgsector, zoals ziekenfondsen, de financiële en verzekeringswereld, overheidsdiensten, de advocatuur en het gerecht, bedrijfsrevisoren, toeleveringsbedrijven...

Deelnemers die de opleiding succesvol afronden bekomen een wettelijk erkend postgraduaatgetuigschrift van EMS.

 
Volg ons op Instagram Volg ons op Facebook Volg ons op twitter Bezoek ons op YouTube Bezoek ons bij LinkedIn