Print VerstuurDeel

Programma

Sessie 1: Internal Engagement Strategy
In een snelle en steeds sneller veranderende wereld, is het voor bedrijven een uitdaging om een strategie te bouwen die rekening houdt met de realiteit van morgen en overmorgen.  Expertise en diep inzicht, die zich niet alleen in de board room bevindt, zijn noodzakelijk. Anderzijds moet je wendbaar blijven. Hoe bouw je zo’n strategie en hoe engageer je je medewerkers die cruciaal zijn voor succes?
maandag 25 november 2019

Sessie 2: Veranderingscommunicatie
Bedrijven worden constant geconfronteerd met verandering. Of het nu gaat om het introduceren van een nieuwe CEO, het uitdragen van een nieuwe strategie of bedrijfscultuur, het verhuizen naar een andere locatie, het overschakelen naar een nieuwe manier van werken, het doorvoeren van automatiseringsprojecten, of andere, feit is dat interne communicatie een uiterst belangrijke rol speelt in het welslagen van elk veranderingstraject.
Maar hoe begin je eraan? Welke elementen moeten in acht genomen worden? Hoe neem je werknemers stapsgewijs mee in het veranderingsproces? Welke rol spelen je managers in de interne communicatie?
maandag 2 december 2019

Sessie 3: Crisiscommunicatie 
Wat bepaalt een crisis? Hoe bereid je je voor? Hoe behandel je verschillende crisissituaties? Hoe ga je om met de verschillende stakeholders? Wat doe je met de pers en sociale media? Wat communiceer je intern? En hoe bouw je achteraf het bedrijfsimago weer op?
maandag 9 december 2019

Sessie 4, 5, 6 en 7: Mediatraining 
‘Mag ik u daar een paar vragen over stellen?’ Wat doe je als de telefoon rinkelt en er een journalist aan de telefoon hangt? Want bij interviews geven komt veel meer kijken dan alleen de antwoorden op de vragen. Je weegt af of het opportuun is te reageren, zoekt uit wat de journalist precies wil, bereid het gesprek voor, hebt oog voor een goed voorkomen en een passende omgeving. En pas dan kan je beginnen aan het gesprek, met oog voor zowel je kernboodschappen als de lastige vragen die je krijgt. Waarbij je alles ook nog eens gebald en in mensentaal vertelt. In een twintigtal seconden.
Dat alles leer je in deze workshop, waarbij je ook een interview geeft aan een échte journalist. Kwestie van klaar te zijn voor het echte werk, en te voorkomen dat je eigen interview een hit wordt op Youtube.
maandag 13, 20, 27 januari, 3 februari 2020

Sessie 8, 9 en 10: Hoe benader ik de pers 
Als je baas zegt ‘stuur maar een persbericht’, bedoelt hij in veel gevallen: ‘Ik wil communiceren met de pers.’ Naast het persbericht kun je hiervoor putten uit een hele waaier aan mogelijkheden, elk met zijn troeven en beperkingen. Daarnaast spelen ook de timing, de perslijst en de manier waarop je het verhaal brengt je actie maken of kraken. In deze sessies krijg je een hoop bruikbare tips, en natuurlijk ook de valkuilen. Hiermee kun je aan de slag om de cover te halen zonder een enorm advertentiebudget.
maandag 10 en 17 februari en 2 maart 2020


 
Volg ons op Instagram Volg ons op Facebook Volg ons op twitter Bezoek ons op YouTube Bezoek ons bij LinkedIn