Print VerstuurDeel

Getuigenissen

De opleiding Praktische Managementvaardigheden is de perfecte opleiding voor zowel mensen met als zonder managementskills.
Je leert op een zeer praktische manier hoe je vanuit jouw eigen persoonlijkheid aan de slag kan gaan met het opbouwen van, en werken aan een team waar vertrouwen de basis vormt.
De lessen zijn enorm interessant en steeds wordt een deel theorie gekoppeld aan praktijk.
Ik heb enorm veel bijgeleerd door de lesgevers, die heel veel ervaring hebben, en jou af en toe wijzen op jouw zwakke plekken. Zij geven dan ook steeds tips en tricks om hiermee om te gaan alsook met moeilijker werksituaties.
Daarnaast was het ook zeer interessant om onderling met elkaar te discussiëren en te leren uit de andere deelnemers hun visie op bepaalde situaties.
Ik kan deze opleiding alleen maar aanraden en heb geen seconde spijt van mijn deelname. Integendeel, het was een verrijking.
De dingen die ik geleerd heb zijn tijdloos en zal ik de rest van mijn verdere loopbaan blijven toepassen.Ellen Stook – Teamchef Centrale Controledienst – Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening / 2018-2019


Enthousiast, nieuwsgierig en hoge verwachtingen. Zo kan ik mijn gevoel bij mijn inschrijving voor de opleiding “praktische managementvaardigheden” omschrijven. Zelfs als je (nog) geen leidinggevende functie hebt, worden er gedurende deze sessies tools en tips aangereikt om je beter te profileren in zowel je professionele activiteiten als in het dagelijks leven.
Door de logische structuur van lessenopbouw wordt er eerst stilgestaan wie je zelf bent, hoe je reageert (op de werkvloer) en wat je werkpunten zijn. Deze zelfkennis vormt een goede basis voor de andere lessen waar er op inspirerende wijze uitleg wordt gegeven op o.a. vergadertechnieken, onderhandelen, presenteren, technieken om lastige gesprekken te voeren, coaching, …
Interessant is ook dat deze technieken aangewend worden tijdens de sessies waardoor je het dus niet alleen vanuit de pure theorie bekijkt, maar dadelijk ook kan omzetten op de werkvloer. 
Conclusie: de nieuwsgierigheid werd gevoed en aan de hoge verwachtingen werd tegemoet gekomen. Mijn enthousiasme is er ook nog steeds. En dit geef ik graag door aan de volgende geïnteresseerden voor deze opleiding, want het is een aanrader!

Indara Robyns, juriste / 2018-2019


De cursus biedt een brede waaier van inzichten en vaardigheden die je nodig hebt als leider binnen een organisatie. De lesgevers waren experten in het veld en zeer goed voorbereid.
De opleiding heeft mijn inzichten en daardoor vertrouwen in mijn leiderschap vergroot en ik kijk terug naar een leerrijke ervaring met aangename, gelijkgezinde & diverse sociale contacten.  

Lieve Diegenant, Director Project management, PPD / 2018-2019Ik kan de opleiding Praktische Managementsvaardigheden bij EMS van harte aanbevelen.
Al de verschillende sessies rond gedragsvoorkeuren, coaching, vergadertechnieken, delegeren, onderhandelen en presenteren worden in groepsverband ingeoefend of gedemonstreerd en zijn onmiddellijk toepasbaar op de werkvloer.
De hoeveelheid theorie is beperkt tot een minimum, dus een ideale afsluiter van een drukke werkdag. En bijgevolg perfect te combineren met een voltijdse dagtaak.
Deze opleiding voorziet je van de nodige tools om je doelstellingen beter te behalen, het is alleen een kwestie van het geleerde consequent toe te passen.
De drie uur durende sessies omvatten meerdere cases en rollenspellen en vliegen dan ook voorbij.
Hetzij een ervaren manager of een junior, iedereen zal iets bijleren uit deze 15 sessies.

Eli Mondelaers, System Engineer Lineas Group / 2017-2018


Getting things done through people » is een veelgebruikte definitie door het leadership en vat deze opleiding zeer goed samen. Ze is een zeer interessante toevoeging aan de andere managementsopleidingen die ik heb gevolgd. Tijdens de 16 sessies werd het essentiële karakter van het humane benadrukt, wat dikwijls wordt verwaarloosd in de andere managementsopleidingen. Zelfkennis en kennis van anderen, efficiënte communicatie, onderhandeling, tijdsbeheer, het beheer van verandering zijn een paar thema’s die werden aangekaart met als rode draad het begrip “duurzaam management”, een essentiële sleutel van het leadership. Bovendien zijn de cursussen zeer goed georganiseerd en verstrekt door professoren met reële ervaring op het terrein. Ik kan deze opleiding aanbevelen aan iedereen die een positieve verandering wil bewerkstellingen binnen zijn organisatie.
Nog eens bedankt voor de goede organisatie!

Alexandre Cuvelier, Attaché FOD Financiën / 2017-2018


De inspirerende lesgevers hebben mij doen inzien dat je wel alle theoretische technieken onder de knie kan hebben, maar dat er zonder passie en creativiteit niets sprankelend zal gebeuren.
De tips en tricks  die mij aangereikt werden zijn waardevol  voor mijn professionele carrière, maar komen ook goed van pas in het dagdagelijkse leven. Het is uiteraard belangrijk om het zelf te blijven volhouden en deze opleiding heeft mij de handvatten gegeven voor blijvende veerkracht. De opleiding is geschikt voor iedereen en een enorme meerwaarde.

Nathalie Wouters, Consultant Randstad / 2017-2018


Het praktisch aspect zoals de real-life-voorbeelden, metaforen, de rollenspelen, tests,… zijn echt een meerwaarde voor een managementcursus!
Elke manager moet lastige gesprekken voeren, mensen coachen en motiveren, onderhandelen, weten hoe hij moet presenteren … met de structuur-modellen, de oefeningen, quotes en tips&tricks ben ik beter voorbereid en sta ik met meer zelfvertrouwen op de werkvloer!
Maar ook theorie wordt behandeld. Het bewust worden van duurzaam leidinggeven in een VUCA-wereld, rekening houdend met de verschillende gedragsvoorkeuren van mensen (opgedeeld in DISC kleuren-model) leerden me efficiënter communiceren met mijn team.
De rode draad van de hele cursus „ik – mijn team – organisatie“ is heel goed opgebouwd. Alle puzzelstukjes vallen op hun plaats doorheen de interactieve lessenreeks.
De verschillende docenten, elk met hun eigen expertisegebied, geven veel variatie aan het geheel. Syllabussen zijn duidelijk en beknopt.
Een aanrader!Liesbeth Mariën, Field Sales Manager Belux Geomatics, Leica Geosystems / 2017-2018  • interactief : de dialoog met docenten en organisator maakt de cursus licht verteerbaar, zelfs na een zware dagtaak;
• begeesterend : zelfs met basiskennis van bepaalde thema’s, bleef het verrassend toch nog ‘tips en tricks’ op te steken tijdens de betrokken sessie;
• knipperlicht survival rugzak : dankzij de aangeleerde kapstokken, werden we in staat gesteld valkuilen als karaktererosie, energievreters, schouderaapjes en bananen,… te herkennen, ze te vermijden en er proactief op te anticiperen;
• plus-docenten : de lesgevers blijven beschikbaar en betrokken, ook buiten de officiële cursus-tijd;
• coachende docenten : de lesgevers instrueren vanuit hun rijke persoonlijke en professionele ervaring en passie;

Ilse Wuyts, Directeur-Diensthoofd Brussel Mobiliteit /2016-2017


De opleiding praktische managementvaardigheden heb ik ervaren als zeer inspirerend, gegeven door professionals die elk hun ervaring op de meest bezielende wijze deelden met de groep.

Mijn beslissingen zijn nu meer gefundeerd en weldoordacht, ook mijn visie op de diverse obstakels die ik nu tegenkom kan ik aanpakken met meer zekerheid en zelfvertrouwen.

De interactie met de groep, die uit de meest uit uiteenlopende sectoren kwamen, was voor mij van grote meerwaarde, waarbij de ‘good practices’ onderling uitgewisseld werden.

Ik kan die opleiding aanraden aan iedereen die een sterkere leider wilt worden en die de behoefte heeft om, met meer doortastendheid en durf, als manager verder te gaan.
Gewoon doen!

Frankie Goethals, Adjunct Technisch Directeur, Koninklijke Muntschouwburg De Munt /2016-2017


Zonder enige twijfel is deze opleiding een echte aanrader!

Via de module “selfmanagement” krijg je onder meer een beter inzicht in assertiviteit, in communicatie en in presentatietechnieken. Allemaal essentiële tools voor je verdere persoonlijke ontwikkeling.

De module “werken in en met een team” leert je om steeds het beste te halen uit je medewerkers en hoe je kan omgaan met moeilijke karakters en vervelende omstandigheden.

Wat zo fantastisch is aan deze opleiding, is het praktijkgerichte karakter ervan. Geen ex cathedra onderwijs maar concrete voorbeelden, tips and tools die je helpen om je vaardigheden inzake communicatie en samenwerken op een hoger niveau te tillen.

De docenten zijn stuk voor stuk boeiende trainers met een jarenlange bedrijfs- en praktijkervaring.

Christophe Tytgat, Senior Director, European Community Shipowners’ Associations /2014-2015


Een 15-tal jaren geleden ben ik doorgegroeid van op de werkvloer naar een leidinggevende positie.
Wat nogal eens gebeurt maar niet vanzelfsprekend is, zo zien we in de cursus.
Met de jaren stegen ook de verantwoordelijkheden en de hoeveelheid werk.
Daar ik wel wat vaardigheden miste mocht ik van mijn werkgever deze cursus volgen, alhoewel vrij ver van huis en 's avonds vond ik dit toch een geweldig geschenk!

De eerste dag voelden wij ons als "technici " wat onwennig tussen klinisch biologen, geneesheren, doctoraatstudenten…
Bleek dat zij hetzelfde gevoel hadden tussen ons, want er waren wel meer techniekers, teamleaders… of mensen die dat wel wilden worden.
De cursussen zijn zeer praktijkgericht en zitten vol tips.  De rollenspelen vragen wel wat inzet en energie, je kan hier wel voluit oefenen met "moeilijke gesprekken" zonder verdere nare gevolgen.
Niet iedereen maar ikzelf vond het deel Mindfullness zeer waardevol om met druk en werkstress te leren omgaan. (Zit blijkbaar niet meer in de cursus 2014?).

Ik heb zeer veel opgestoken van o.a. vergadertechnieken, presentaties. Al is dat niet altijd geheel compatibel met de heersende bedrijfscultuur.

Met MBTI heb ik geleerd dat er verschillende soorten van gedachtegang zijn bij een verscheidenheid aan personen. Hoe deze te plaatsen en er rekening mee te houden.

Als oudste deelnemer (57) heb ik spijt dat ik deze cursus niet eerder heb kunnen volgen. Ik voel me een stuk sterker nu.

Raphael Rymenants, Productieverantwoordelijke, PIDPA / 2013-2014


De opleiding 'Praktische Managementvaardigheden' is een korte en krachtige opleiding met tal van oefeningen en simulaties van de dagelijkse werksituatie, waarbij heel wat kant-en-klare tips meegegeven worden.  De kunst bestaat erin een aantal van deze in het professioneel gebeuren om te zetten en toe te passen.  Na deze opleiding pak je een overleg, vergadering, presentatie, … , gegarandeerd anders aan.

Jo Van den Borre, Netwerk Hiëronymus vzw, stafmedewerker Financiën, IAB-accountant / 2012-2013


"Het volgen van deze cursus stond reeds lang op mijn verlanglijst en uiteindelijk schreef ik mij in. En terecht!

De cursus heeft mij meer inzicht geven in "wie ik ben" en waar ik, in mijn rol van manager, nog kan groeien.

Ik heb de vaardigheden nodig om beter te functioneren door het hanteren van een goede communicatiestijl kunnen inoefenen tijdens de vele rollenspellen.

Het belang van teamwerking was mij niet onbekend maar de module "Werken in een team" sterkte mij in mijn gevoel dat een manager pas succesvol kan zijn door de teamleden te begeesteren en te stimuleren om samen de doelstellingen te realiseren.
Goed management begint bij goed selfmanagement. Deze cursus bood ook antwoorden op de vraag hoe ik mezelf beter kan managen om efficiënter en effectiever met mijn (schaarse) tijd om te gaan.

Vooral de avonden rond mindfulness hebben mij geïnspireerd. Geïnspireerd om minder impulsief en bewuster van mijn handelen te zijn, om mijn welbevinden te verhogen en om meer verbonden en empatischer te zijn in relatie tot anderen.

Johan 't Kint, Preventieadviseur niv. I / Veiligheidscoördinator A
Kratos GCV / 2011-2012


De opleiding is vooral als geheel sterk: boeiend, interactief en to the point. De eerste module leert je naar jezelf kijken: soms confronterend, maar wel leerrijk. Daarna volgen nieuwe inzichten omtrent de rol van
mensen in een team. Een absolute aanrader voor elke manager!

Nathalie Goossens, Direct Sales Manager,Telenet / 2010-2011Ik heb het volledige programma Praktische Managementvaardigheden gevolgd tijdens schooljaar 2010-2011 en heb er toch een aantal tips kunnen opsteken die mij zeker geholpen hebben in mijn functie.  Meer inzicht in mijn denken en doen alsook dat van andere medewerkers, bleek een zeer waardevol hulpmiddel.  Een van mijn meest positieve ervaringen, zijn de lessen “Onderhandelen”, waar voldoende tijd werd genomen om de theorie in praktijk toe te passen.  Een aanrader !

Marianne Paesschesoone, Accountant, CHEP Benelux nv / 2010-2011


Als iemand na elke lesavond het gevoel heeft weer een stap verder te staan in zijn/haar ontwikkelingsplan… Als deze na elke module zich steeds meer “manager” durft te noemen… Als hij /zij na de laatste sessie overtuigd is dat leidinggeven, doelgericht communiceren en samenwerken hoge waarderingscijfers zullen halen op het volgende beoordelingsgesprek… dan is de kans groot dat deze persoon “praktische managementvaardigheden” heeft gevolgd. Wat mij – een jongeman aan het begin van zijn carrière – betreft was dit een bijzonder verrijkende cursus waarvan je hoopt dat je zakelijke “tegenstander” het bestaan niet kent.

De opleiding verdient niet enkel de titel “praktisch” omdat elke sessie wordt gegeven door een specialist uit de echte (relevante) bedrijfswereld, niet enkel omdat de meeste docenten “rollenspellen”, “casestudies” en “interactief lesgeven” blijkbaar in hun objectieven hebben staan, maar ook door avonden als “teambuilding”, “creatief problemen oplossen” en de integratiesessie. Waarvoor dank…

Frederik Seghers / 2005-2006


Vooral als geheel een sterke cursus; boeiend, interactief en to the point. Voor elke manager een absolute aanrader!

Nathalie Goossens, Direct Sales Manager Telenet / 2005-2006


Hoewel ik één van de jongste deelnemers was, blik ik met tevredenheid terug. Deze technieken, tips en ideeën draag ik voor de rest van leven bij. De perfecte bagage voor een succesvolle carrièrestart.

Björn Deleu, Publiekswerking Festival van Vlaanderen / 2005-2006


Module 1 is een echte spiegel geweest voor mezelf en geeft inzichten in je eigen persoonlijkheid en professioneel functioneren. Module 2 is een stuk praktischer en geeft aan startende leidinggevenden een duidelijk beeld van wat er allemaal komt bij zien om een team te leiden en te motiveren.

Johan Wuyts, Kantoordirecteur Ondernemers bij Bank J. Van Breda, Kontich / 2005-2006


Deze cursus was een perfecte introductie in deze voor mij onbekende materie. Ik heb meerdere handige tools ontdekt die mij in het verdere professionele leven zullen bijstaan in het omgaan met teamleden, in het plannen en uitvoeren van taken, in het volgen en leiden van vergaderingen en het beheren van mijn agenda.
De cursus is dus zeker een aanrader voor éénieder met een interesse in management in de brede zin van het woord.

Sarne De Vliegher / 2005-2006


Deze cursus gaf mij heel wat nieuwe impulsen en inzichten voor het dagelijks professioneel functioneren. De docenten spreken vanuit eigen relevante en actuele ervaring en slagen erin om een ideale mix te vinden tussen theorie en praktijk. Dit gebeurt rond uiteenlopende thema’s en met sterke betrokkenheid van deelnemers.

Erik Peirelinck, Directeur VZW Martine Van Camp / 2004-2005


Zeer nuttige opleiding! Module 1 heeft me al erg veel geholpen bij sollicitatiegesprekken;
je leert er jezelf kennen/beschrijven en verkopen. Module 2 heeft me een goed model gegeven voor de leiderschapstijl die ik nastreef in mijn carrière.

Kristof Vanfraechem, Associate Data Management Specialist Merck Sharp & Dohme, Europe / 2004-2005


"Ik heb de cursus als zeer nuttig ervaren. Door de praktische aanpak van sommige lesgevers blijven bepaalde aspecten me bij ( o.a. vergadertechnieken, presentaties geven, ....).
Verder worden een aantal zaken die ik in het verleden intuïtief deed, nu door een meer theoretische
aanpak/uitleg onderbouwd. Dit is een fijne ervaring omdat dit de bevestiging geeft dat mijn aanpak van bepaalde situaties de goede is (wat op het moment zelf niet altijd duidelijk was).
Uiteraard leerde ik ook dat ik in sommige situaties net verkeerd handelde. Hier probeer ik op te letten.

Luc Van Hoof, Manager Software, Egemin nv / 2004-2005


 
Volg ons op Instagram Volg ons op Facebook Volg ons op twitter Bezoek ons op YouTube Bezoek ons bij LinkedIn