Print VerstuurDeel

Getuigenissen

Matthias Van Crombrugghe getuigt over het gevolgde postgraduaat Vermogensbeheer (voorheen Finance en securities)

Het postgraduaat Vermogensbeheer is de opvolger van het vroegere postgraduaat Finance en securities.


Na mijn studies handelswetenschappen (ondernemerschap en beleid) had ik het gevoel dat ik iets miste. Tot nu toe werd er vooral gefocust op het theoretisch gedeelde, maar amper op de praktische aspecten van de opleiding. De financiële wereld heeft me steeds geboeid en daarom heb ik ook bewust gekozen voor deze opleiding: een ideale combinatie van docenten die uit hun praktijk komen vertellen over de werking van de financiële markten. Bovendien leer je door de groepswerken de theorie om te zetten in de praktijk. Zo krijg je als student een ideaal beeld over hoe jou toekomstige job eruit zou kunnen zien. De groepen zijn ook klein, waardoor er steeds interactie is met de docenten en je medestudenten.

Eva Kocks, studente postgraduaat Finance en securities 2018-2019


Kiezen voor EMS opent deuren ... ook internationale deuren ... 

De carrière van Sander Bosmans, EMS-alumnus postgraduaat Finance en securities 2014-2015, nam een vliegende start. Deze young potential wist zijn EMS-getuigschrift onmiddellijk te verzilveren en zelfs een internationale dimensie te geven.

Sinds 2 september 2015 is hij aan de slag als Customer Relationship Manager bij Architas (investeringsmaatschappij binnen de AXA groep) in Londen. Hij is er verantwoordelijk voor de Belgische AXA-klanten en staat er ondermeer in voor de reporting van hun fondsen. Tevens stelt hij een maandelijkse macro-economische visie van de markten op en organiseert hij er de investeringscomités.

Hoe slaagt zo’n jonge, ambitieuze kerel er nu in terecht te komen in het financiële hart van Europa?

Sander is ervan overtuigd dat hij zich dankzij het EMS postgraduaat Finance en securities kon onderscheiden van louter academisch geschoolde afgestudeerden. Grootste troef van de opleiding vindt hij de gastdocenten, “die allen doordrongen zijn van de praktijk”. De uitgekiende praktijkopdrachten helpen hem bovendien dagelijks in het uitoefenen van zijn functie. Hoewel hij voor bepaalde specifieke informatie beroep kan doen op een analistenteam, is hij blij dat hij door middel van de vele nuttige praktijkopdrachten in staat is hun informatie op de juiste manier te interpreteren.

We wensen Sander – én uiteraard al onze afgestudeerden – een succesvolle en boeiende carrière toe!


Als afstuderende master TEW had ik niet het gevoel dat ik klaar was voor een financieel georiënteerde job. In het postgraduaat Finance en securities heb ik kunnen kennismaken met de professionele en de praktische kant van het bank- en financiewezen. De lessen werden gegeven door zeer bekwame gastdocenten met jaren ervaring in hun vakdomein. Het was een unieke en leerrijke ervaring. Een toegevoegde waarde voor wie een carrière beoogt in de financiële wereld.

Morten Beerten, alumnus postgraduaat Finance en securities


Het vertrouwen van de beleggers in de beurzen en in de financiële instellingen is sterk geschonden. Er is een grote nood aan professionele financiële adviseurs, die meer zijn dan ‘goede verkopers’ van ingewikkelde beleggingsproducten. De cliënten én ook de sector, zijn op zoek naar personen met een gedegen kennis van de financiële markten en instrumenten, die de persoonlijke situatie van de cliënt kunnen beoordelen en die op basis daarvan correct vermogensadvies geven.  Integriteit, doorgedreven professionalisme  en ethische reflexen staan daarbij centraal.  Zij vormen ook het fundament van deze opleiding. Beleggingsadvies kan anders én beter.

Pascal Spriet, Ondervoorzitter van de Erkenningsraad voor Effectenmakelaars

  
Volg ons op Instagram Volg ons op Facebook Volg ons op twitter Bezoek ons op YouTube Bezoek ons bij LinkedIn